kusje voor 't slapengaan

Wie stopt mij 's avonds in?

Een jonge vrouw van in de 20 kwam bij mij op consult samen met haar schoonmoeder. Zij stelde mij meteen de vraag: 'wie stopt mij 's avonds in?'.

Direct dacht ik 'dat zal vast haar oma zijn', maar ik ging daar niet op in. Ik vertelde haar dat ik zou mee kijken in haar energie en bouwde het contact op. Ik begon over de jonge vrouw te vertellen, maar ik was nog geen twee zinnen verder, of ik zag duidelijk een jong meisje van een jaar of 3 a 4 en vroeg haar, "is er een meisje van een jaar of 3, 4 in je omgeving overleden?"

Zij ontkende het. Zij had wel een zoontje van 11 maanden, maar geen meisje. Toch zag ik hoe ze nu naar school zou zijn gegaan met dat meisje en dat dat heel belangrijk was voor haar, dat ze met veel liefde en tijd en aandacht voor kinderen zorgde. Ik voelde zo sterk dat meisje bij haar..... De jonge vrouw begon te huilen.

Zij had net die ochtend voor het eerst aan iemand, en wel haar schoonmoeder, haar groot meegedrabgen geheim verteld. Toen zij 16 jaar was heeft ze een voldragen dood meisje gebaard. Niemand wist het, ze was helemaal alleen.

Ik vertelde haar dat ik niet geloof dat er een (boze) God is die besluit het leven te 'nemen', maar wel in dat sommige zielen kiezen om de ervaring mee temaken om een kortere tijd te leven. Om bijvoorbeeld de warmte van de buik en de harteklop van een moeder te voelen. Dat is dan voldoende. Het blijft onbegrijpelijk en verdrietig waarom dat juist jou moet overkomen. Maar de ervaringen van zo'n kindje in de buik zijn niet onbelangrijk.

 

Ik begon te vertellen over de ervaringen van haar kindje. Dat ze geluidjes heeft gehoord van een muziekdoosje dat ze uitkoos in een winkel. Een geel doosje met een beertje er op. En weer huilde ze van herkenning. Ze had inderdaad met zo'n doosje in haar handen gestaan en het gekocht. Ook het geluid van een ketting met hanger werd herkend en had nu een mooi plekje gekregen in de slaapkamer van haar 11 maanden oude zoontje. Met een glimlach bevestigde ze dat. Na nog even te hebben stil gestaan over haar als vrouw en moeder en de warmte van haar hart voor haar kind(eren) liet het meisje mij een kleine steen zien dat bij haar begraven was. Vol ontroering bevestigde de jonge vrouw ook dit, namelijk dat ze bij het kindje een hartvormige steen begraven had.

Hoe bijzonder te ervaren dat zelfs het jongste leven zoveel herinneringen met zich mee draagt van de tijd dat ze in de buik zat. En natuurlijk volgt het meisje haar moeder nog, ze vertelde over dingen die nu in het leven van haar moeder waren. En ja..... natuurlijk was zij degene die haar moeder iedere avond een kusje gaf!

Datum: 03-11-2014 in algemeen
Tags: dood kindje overleden kinderen


 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl