Vliegen in de gouden zon

Als kind droomde ik het al... dat ik kon vliegen. → Lees verder ...

Datum: 22-09-2012 in algemeen
Tags:

Een bijzondere bruiloft

Een lieve vrouw en collega van mij kwam bij mij op bezoek. Wij dronken gezellig thee in de tuin en zij vertelde vol trots over haar dochter die deze zomer gaat trouwen. Omdat het buiten toch wat fris werd besloten we naar binnen te gaan en daar het consult te geven. → Lees verder ...

Datum: 14-09-2012 in algemeen
Tags:

doet u ook email-consulten?

Een vraag kreeg ik van iemand aan de andere kant van Nederland. Ze had van mij gehoord. En wilde graag een email-consult, want het was toch wel erg ver weg. → Lees verder ...

Datum: 14-09-2012 in algemeen
Tags:

(g)een 'lollig' vak?

De consulten deze week waren stuk voor stuk prachtig en intens, veelal over de diepste levensvragen en gebeurtenissen die je in je leven kunnen overkomen. Nee, medium zijn is geen 'lollig' vak... maar warm en meelevend en bijzonder om met situaties en anderen mee te mogen kijken en gebeurtenissen te mogen omschrijven en bevestigen zodat iemand er mee verder kan. Ieder gesprek heeft mij
diep geraakt en ik wou dat ik meer kon betekenen.... Wat zou je graag willen dat iemand 'meteen' geholpen is. We willen zo graag de magnetron-methode... alles snel opgelost.
Maar ieder heeft zijn levenspad, maar op dat levenspad hebben mensen goede steun nodig, een luisterend oor een meelevend hart en soms ook de bevestiging dat wat zij zien goed is, of juist een geruststelling dat wat zij voelen geen intuitie is maar angst of overtuiging. Ik merk dat het onderscheid tussen gevoel/intuitie en gevoel/emotie soms moeilijk is bij mensen. En op dat punt kan ik je snel helderheid en antwoord geven. Het is soms gewoon fijn dat er dan even iemand met je mee kijkt. Ieder heeft een zelfgenezend vermogen. Vertrouw op je eigen heelheid en overleefkracht en inzicht. En als ik je daarmee kan helpen om weer even orde te scheppen in jouw eigen inzicht zodat je weer verder kunt... wat ben ik daar dan blij mee! nou je leest het al... ik ben geraakt, ontroerd, bewogen en bevlogen!!
En ja, een stap verder op weg helpen, blokkades opheffen, is zo'n wezenlijk werk, omdat je daarna weer verder kunt groeien. En dat doen we dan ook. Doel is dat je zelf daarna weer verder kunt, een paar keer ondersteuning en weer verder. Vergelijk het met de chiropractor en de fysiotherapeut. Bij de fysiotherapeut moet ik steeds terugkomen, wekelijks en daarna tweewekelijks, en dat een langere periode soms om het uiteindelijk niet meer nodig te hebben en zelf weer mobiel te zijn in het leven. Ik ga het liefst naar de chiropractor/manueel therapeut. Die heft mijn blokkades op. Ik sta snel weer buiten en mijn lichaam zoekt opnieuw balans. Misschien moet ik nog 1 of 2 keer terug die weken daarna en bouw daarna af. Ik heb nu een onderhoudsdosis van 1 keer per 3 maanden, dat voorkomt dat mijn lichaam vast gaat zitten. Maar als ik terugkijk zijn die 3 maanden inmiddels overschreden en kan ik het steeds makkelijker en langer alleen. 
Mediumschap, geen lollig vak? Ik schreef net dat het best intens is en dat er gevoelige dingen langs komen... maar vaak ook hele mooie dingen. Wat is het ontroerend mooi als je antwoorden hebt rondom de dood van iemand op vragen die zijn blijven hangen, waar niemand precies weet wat er gebeurd is, en waar ik mee mag kijken? En dan kan schetsen hoe die laatste uren zijn geweest, waar diegene is geweest, wie er bij hem waren, hoe hij gevonden is enz. (delen die ook herkend worden en bekend zijn maar het plaatje compleet maken) Of dat je de ergste vermoedens en gevoelens van iemand kan bevestigen. Dat gaat diep maar geeft ook een zucht van verlichting... "Zie je wel, ik had steeds dat gevoel, maar dacht dat het aan mij lag.."  Wat mooi om daar ook iets in te mogen betekenen bij mensen!
En humor mag ook... Dat ga ik vanavond beleven. Ik ben gevraagd bij een teamuitje van een bedrijf om na het etentje tijdens de koffie te komen koffie-dik-lezen. Nou, daar ga ik echt geen heftige onderwerpen aankaarten. Alles met een vleugje humor en herkenning en een knipoog.. 
Wat een heerlijk dynamisch vak, dat mediumschap! → Lees verder ...

Datum: 14-09-2012 in algemeen
Tags:

 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl