en het moment is......NU!

Soms kan je je een tijdje toeleggen aan een verbindtenis of een opleiding, waar je met enorm veel plezier naar toe gaat. En daar horen regels bij. Sommige regels zijn aan het begin bekend, maar gaandeweg blijken er nog meer regels te zijn. Dat is niet erg zolang je er genoeg uit haalt, dan klopt het.

Maar op een bepaald punt ben ik aangekomen, waar ik merkte dat het me begon tegen te houden, sterker nog, steeds meer te blokkeren. De praktijk ging harder dan de opleiding, en de opleiding sloot niet meer aan. Ik paste er gewoon niet meer in, was het vroegtijdig ontgroeid.

Met mijn gedachten probeerde ik het nog... Nog 10 lessen en dan heb je je examen, nog 7 lessen te gaan, nog 5 lessen.... kom op Elayne, nog even volhouden. Maar omdat ik in feite tegen mijzelf in ging, tegen dat sterkere gevoel binnen in mij dat wilde openbloeien en wat nog niet 'mocht'  in deze fase van de opleiding, blokkeerde ik meer en meer. De opleiding ging tegen werken.

Niet de juf of meester, nee dat zijn schatten, ik heb daar 2 waardevolle jaren gehad. Maar ik, ik pas niet meer in het stramien. Mijn innerlijkste weten zegt me sinds de zomer dat ik in mijn eigen meesterschap mag gaan stappen. En vraagt aan mij steeds: 'zet je je juf of meester boven mij, of ga je luisteren naar jouw innerlijk meesterschap?' Durf je dat EINDELIJK eens voorop te gaan zetten, of blijf je je aanpassen, zoals je je hele leven gedaan hebt? 

Ondertussen wilde alles veel meer zichtbaar worden. Mijn site is prachtig geworden... Mijn agenda stond volgepland in september met consulten, en ook oktober ging lekker, en november weer.... Ik wilde een activiteit in Zwolle opstarten en had contact met de krant... zichtbaarheid... Het wilde maar in stroming komen en ik moest het omwille van de regels in de opleiding tegenhouden. Dat klopte voor mij niet.

Sommigen zullen dit niet begrijpen. Nog 5 lessen Elayne... kon je niet gewoon GEDULDIG zijn? Nee.. dat kon ik niet, het gaat niet over geduld. Het gaat erom dat ik steeds meer mijn innerlijk weten serieus neem en daar naar handel en daar steeds sneller naar handel. Het gaat om het committment dat ik heb gemaakt met mijzelf, dat boven alle commitments uitstijgt, namelijk dat ik naar mijn innerlijk weten luister EN er naar handel.

En in feite vraagt dat innerlijk weten maar een ding en dat is: DOE JE HET NU? Geef je er gehoor aan, en hoe lang nog onderdruk je mij, als ik iets nu van je vraag, of nu weet dat belangrijk is, hoe lang duurt het dan voor je mij durft te vertrouwen en er naar durft te handelen?

er is alleen het NU en er was een pittige beslissing. NU ben ik er door heen. Ik heb gekozen. Mijn innerlijk weten gevolgd en ik voel mij VRIJ. Weet dat mijn koers de koers is waar het om gaat voor MIJ. Ook al is het in de ogen van sommigen een domme koers. Ik weet dat ik nu meer in mijn kracht sta dan ooit tevoren!

Datum: 15-11-2012 in algemeen
Tags:


 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl