Het is wat het is, zegt de liefde

Het is wat het is....

Het is onzin! zegt de rede

Het is wat het is zegt de liefde

Het is ongeluk! zegt de berekening
Het is niets dan pijn! zegt de angst
Het is uitzichtloos.... zegt het inzicht

Het is wat het is zegt de liefde

Het is belachelijk! zegt de trots
Het is lichtzinnig zegt de voortvarendheid
Het is onmogelijk, zegt de ervaring

Het is wat het is zegt de liefde

 

Groei en ontwikkeling zijn natuurlijk voor ieder mens.

Want als je niet zou groeien, ga je achteruit, stilstand is in feite achteruitgang. Je maakt in je leven keuzes om verder te kunnen en te groeien of te blijven stilstaan. Balans bestaat eigenlijk ook niet, want balans is eigenlijk een voortdurende beweging en afstemming. Het gaat er om dat je actief in 'beweging' blijft in je leven in figuurlijke en letterlijke zin.

Inzicht tijdens een consult mediumschap leidt tot de vraag: 'en wat ga ik er mee doen?'. Daarom bespreek ik ook altijd met mensen dat ze na afloop van een consult even wat punten opschrijven voor zichzelf. Doe je dat niet, dan zou het kunnen dat je inzichten dreigen te verwateren en dat je er uiteindelijk niets mee doet. Tot je het weer tegenkomt. En weer tegenkomt. En weer..... En soms ook iedere keer net een tandje erger. Tijd om iets echt aan te pakken dus.

Vervolgvragen krijg ik steeds vaker in mijn praktijk. Mensen zeggen dan dat er belangrijke inzichten zijn 'losgetrild'. Dat het ze echt heeft geholpen. Vaak zijn mensen zelf in staat er dan verder mee te gaan. Maar soms ook niet. Dan is de vervolgvraag: 'ik snap nu waar het vandaan komt maar hoe kom ik er vanaf?'

Al in een vroeg stadium tijdens mijn opleiding tot medium realiseerde ik mij dat, wil je een goed medium zijn, dat meer van je vraagt dan even invoelen. Naast verantwoordelijkheid en ethiek zijn er meer dingen nodig. Een stukje uit mijn dagboek van destijds (oktober 2010): 

" ......en dat een medium met zorgvuldigheid om dient te gaan met de interpretatie van "zware" onderwerpen. Checken of de ander dat ook nog als zwaar ervaart of dat het jouw beleving als medium is en checken hoe je iets zegt, of het klopt, hoe de ander na jouw boodschap naar huis gaat, waar de ander nog behoefte aan heeft. En dan kom je op het werkgebied van een psycholoog of therapeut/coach en zie ik dat je absoluut ook die vaardigheden nodig hebt om een goede te zijn.

En dat het daarbij een pre is als je dingen hebt doorleefd (en verwerkt!) omdat je dan vanuit compassie ook oog kunt hebben voor de ander."

Jij groeit verder, ik groei verder

Als intuitief coach begeleid ik vaak mensen bij vervolgconsulten. Mijn intentie is dat mensen niet afhankelijk worden of blijven maar in hun eigen autonomie komen, en zelf (weer) in staat zijn om keuzes te maken. Ik vergelijk het vak mediumschap vaak met de computerbranche. Heb je wel eens een probleem met je computer gehad waarbij er iemand op afstand met je mee keek? Je installeerde dan een programma, bijvoorbeeld teamviewer. Daarmee kan de ander op jouw computer het probleem opsporen en de instellingen veranderen of klaar zetten terwijl jij mee kijkt. Je ziet dan het pijltje van de ander op je scherm en diegene doet dan een aantal handelingen en heeft in een mum van tijd het probleem opgespoord en de instellingen voor je klaar gezet zodat jij weer vrolijk verder kunt op je eigen computer. Zo kan je mediumschap voorstellen. Ik kijk even mee in jouw computer. Detecteer daar waar het probleem zit en herstel de instellingen zodat je zelf weer verder kunt.

Om nog beter dat werk te kunnen doen heb ik geinvesteerd in mijzelf om na de opleiding mediumschap ook 2 opleidingen coaching te doen. Met 1 opleiding ben ik nu ook nog bezig. Daar groei ik van en daarmee kan ik jou helpen verder te groeien. Je kunt bij mij dus ook een coachtraject volgen die leidt naar een echte verandering in jezelf.

Verandering op het gebied van gedrag, gedachten, gevoelens, patronen, gewichtsbeheersing, emoties, stresshantering, omgaan met ziekte en het vinden van jouw zielepad, jouw passie, wat je werkelijk wilt. Met een coachtraject kom je bij je kern en zet je je leven op een spoor dat jij zelf kiest. Informeer mij daarnaar als je interesse hebt. Het is een zinvolle investering in jezelf waarbij je concrete stappen tot verandering en transformatie kunt en gaat zetten.

Datum: 25-11-2013 in algemeen
Tags: intuitief coach het is wat het is zegt de liefde groeien en ontwikkelen en veranderen coach traject echte verandering coaching medium, zwolle


 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl