Het lot of je eigen keuze?

Al sinds mensenheugenis willen mensen duidelijkheid en zekerheid, zeker als het gaat om basiszaken in het bestaan.

Tegenwoordig is in veel van die basiszaken al voldaan. We hebben doorgaans een dak boven ons hoofd en een kachel die brandt. Onzekerheid slaat toe bij verlies van een baan of partner. Naast de emotionele tegenslag komt dan ook die onzekerheid weer om de hoek kijken: "ga ik het allemaal wel redden?".

 

toch weten we dat we keuzes hebben. We leven in een tijd waarin we ons realiseren dat erg veel zaken maakbaar zijn. Zo leggen we dijken aan om het water tegen te houden en gebruiken we mest of bestrijdingsmiddelen voor een geslaagde oogst. En anders importeren we uit een ander land. Ook hierin hebben we keuzes. Keuzes of het goed voor de portemonnaie is of goed voor het milieu, of goed voor de generaties na ons.

 

Leg jij jouw lot buiten jezelf, uit handen, of heb jij jouw lot in je eigen handen?

 

Ik zal als medium nooit, maar dan ook nooit zeggen dat de spirits iets zeggen dat jij MOET doen. Jij hebt altijd zelf de keuze. Je hoort mij ook nooit zeggen: "tja de spirits hebben het nog zo gezegd dat jij dat bedrag voor je huis kon krijgen, je hebt het veel te goedkoop verkocht..." .

zo werkt het echt niet!

 

Tijdens een reading (en dat kan aan de hand van koffie dik lezen zijn) worden zaken die spelen heel duidelijk. Ik zie zeg maar de bomen in het bos, daar waar jij het bos ziet en de bomen niet meer. Door die highlights te benoemen wordt jouw keuze duidelijk. Ik vertel je waar energie op zit en waar jij tegen de stroom in bezig bent. Ik vertel je waar knelpunten zitten en waar mogelijkheden, aansluitingen zijn. Ik vertel je waar je drijfveren zitten en of die natuurlijk zijn of aangepast, vanuit overlevingspatronen. Daar waar je oude patronen aan het herhalen bent of waar je nieuwe stappen aan het zetten bent in jouw ontwikkeling.

zodat jij ZELF de keuze hebt! En die heb je altijd.

Dus ja, een reading geeft je inzicht. Ook in de consequenties van jouw stappen en keuzes zoals die er nu liggen.

 

 

Wel wil ik opgemerkt hebben dat niet alles maakbaar is, en niet overal hebben we keuzes in. De (dodelijke) ziekte van iemand bijvoorbeeld, of de dingen die je echt overkomen. Daar heb je te maken met overmacht en vaak onmacht.

Dan gaat het erom hoe jij temidden van al die dingen het leven leeft, dealt met de zaken die op jouw pad komen. Hoe jij daar goed door heen komt.

Mensen komen bij mij met vragen als: wanneer houdt die regen eindelijk op in mijn leven??

Ik wens jou veel goede keuzes toe waar je blij van mag worden in jouw leven. En bij zaken waar jij schijnbaar geen invloed op hebt, wens ik je toe dat je danst te midden van de regen in plaats van wacht totdat de storm ooit een keertje ophoudt. Want zo is het leven, dansen in de regen! en... jouw perceptie van de storm.... hoe kan jij anders omgaan in die storm, temidden van dat alles... Leren dansen dus!!

 

 

Ook daarin kan ik je ondersteuning bieden. In de vorm van coaching of psychotherapie. Hoe mooi is dat? Wil je hier meer over lezen, kijk dan op www.helderekoers.nl, mijn andere site.

 

 

 

Datum: 07-04-2018 in algemeen
Tags:


 

 

ZINSTREEL..... als 't om bezieling gaat!

Meer informatie: Elayne Lussenburg - Zwolle - info AT zinstreel DOT nl